Aprèn a protegir-te amb aquests senzills passos

Amb l’arribada del bon temps, a la majoria de persones ens agrada lluir una pell maca i bronzejada. Tot i això, hem de ser conscients de que l’exposició solar també comporta els seus riscos. És per això que, per tal d’assegurar-nos que la nostra pell no queda malmesa, hem de prendre certes mesures preventives. 

En aquest sentit, són molts els que creuen que la protecció de la pell es basa en tractaments exclusivament tòpics. I el cert és que tenir cura de la pell va molt més enllà de l’aplicació de crema solar. També hi influeixen altres factors tals com l’alimentació o el nivell d’hidratació. 

 D’aquesta manera, a continuació us presentem alguns consells que podeu posar en pràctica al llarg de l’estiu. Tots ells són igual d’importants, per tant, intenta aplicar-los en conjunt en la mesura del possible.

 

Posa en pràctica aquestes recomanacions

1. Abans de sortir al carrer (especialment en hores de màxima exposició solar) aplica’t crema solar spf 50 a la cara, coll i escot. A l’hora d’escollir una protecció solar, intenta que sigui sense filtres químics per tal de garantir el bon estat de la teva pell. 

2. Més enllà de la crema, utilitza complements de roba per incrementar la protecció. Per exemple, ulleres de sol, gorres o mocadors. D’aquesta manera millorarem els resultats i la nostra pell es mantindrà més ferme. 

3. Protegeix la teva pell des de dins ingerint aliments amb alts nivells d’antioxidants. Així evitarem la formació de radicals lliures, que són els causants en aquest cas de l’envelliment a la pell. Alguns exemples són tomàquets, pastanagues, llegums o fruits secs.

4. És important beure aigua encara que no tinguem set. Amb les altes temperatures el nostre cos es deshidrata amb més facilitat. Per això, hem d’incrementar l’entrada de líquids al nostre cos. La nostra pell necessita aigua per mantenir-se en un estat òptim. 

5. Recorda que l’ombra protegeix, però també cal tenir cura quan ens refugiem en ella. Per tant, encara que et trobis en una zona aparentment protegida del sol, recorda que has de seguir utilitzant protecció solar.

Notícies relacionades