nadal

Aprèn sobre els teus hàbits alimentaris durant el Nadal

S’acosten les festes del Nadal. Parlem les dates on les trobades, la familia, els amics i les celebracions són el més habitual. Ara bé, si hem de definir un clar protagonista d’aquestes festes, el menjar s’emporta el premi. La tradició ha convertit aquesta festivitat en la millor ocasió per gaudir del menjar com no fem en altres èpoques de l’any. I com tot en aquesta vida, això té la seva part bona i la seva part no tan bona. En aquest sentit, és totalment cert que a tots els agrada gaudir dels àpats. Ara bé, normalment en aquestes ocasions ho solem fer en excés i sense controlar el que ingerim. En aquest article volem donar-te algunes claus perquè, sense rebutjar al que més t’agrada, disposis d’unes pautes clares d’alimentació. 

Comencem organitzant la compra del Nadal

Tenim clar que al Nadal tot el que hi ha a la taula s’acaba menjant. Ara bé, hem de tenir clar què és el que posem sobre la taula. I el més important, hem de saber com gaudir al màxim del sabor i del que ens agrada, aportant sempre una visió més nutricional. Així doncs, comencem pel més evident: aprofitar els aliments de temporada. I sempre que sigui possible, que siguin de proximitat. Dit això, tinguem en compte que el menú que preparem és per gaudir-lo, no per saciar-lo fins acabar tips. Per això mateix, serà important buscar l’equilibri entre els plats i intentar que els àpats siguin diversos i que es complementin entre ells. Intentem, en la mesura del possible, incorporar sempre fruita i verdura. 

Més consells per gaudir al màxim de les festes

Ara que ja sabem que has près nota dels punts anteriors. Volem proporcionar-te més consells de cara a que gaudeixis al màxim d’aquests dies. En aquest sentit, comencem per alguns elements fonamentals de cara als plats i rutines nadalenques.

  • Evita excedir el consum de productes processats: aposta millor pels fruits secs i aliments sense olis i greixos afegits.
  • Després dels àpats aprofita per estirar les cames: sempre és un bon moment per fer un petit volt. 
  • Evita abusar de les begudes alcohòliques i amb molt de sucre. 
  • Intenta acabar els teus àpats amb una peça de fruita o una infusió per facilitar la digestió.
  • Molt de compte amb els dolços. Gaudeix-los amb moderació. 

Les festes del Nadal són per gaudir-les. I en moltes ocasions, les digestions pesades poden ser un pes innecessari. Per això, t’animem a apostar per menús més lleugers, amb ingredients frescos i equilibrats que ajudin a que les digestions no siguin un mal de cap. Així mateix, recorda que sempre és una bona opció sortir de casa i gaudir del Nadal als carrers. Aposta per les sortides i els passejos, evitant un comportament sedentari. Amb tots aquests consells estem segurs de que tindràs unes festes fantàstiques. 

Tens més dubtes? Els nostres especialistes del servei de reumatologia estaran encantants d’assessorar-te.

Notícies relacionades