fred

 

Són les persones grans més vulnerables al fred?

En èpoques de fred és habitual veure que la gent gran ho passa pitjor. I no només amb el fred. En general, les temperatures extremes (fred i calor) solen jugar males passades a la salut de les persones de més avançada edat. Ara bé, això no és cap casualitat. Cal tenir en compte que el metabolisme es degenera poc a poc amb el pas del temps. De la mateixa manera que ho fan tots els òrgans vitals. Això provoca que aquestes persones es trobin més indefenses davant de les estacions més fredes. En aquest sentit, cal tenir més cura de totes elles i és per això que han de seguir altres pautes per garantir el seu bon estat de salut.

Tenint en compte que s’acosten setmanes fredes, fem un repàs dels principis més importants que cal considerar en relació a la gent gran.

Quant més fred, major risc

 

Tots els experts coincideixen en què a mesura que disminueix la temperatura, major és el risc de malaltia. Aquest fet s’accentúa encara més en les persones grans. Per això, tornem a remarcar que hem de tenir especial cura en aquestes situacions.

El fred pot empitjorar malalties cròniques

En aquest sentit, és important tenir en compte que el fred pot empitjorar malalties cròniques en les persones d’edat avançada. Entre les més comuns, trobem problemes de l’aparell respiratori, malalties relacionades amb el cor, neurològiques, mentals o diabetis. Per altra banda, també s’ha demostrat que el fred pot potenciar malalties com l’atrosi o el Parkinson.

 

Consells per a les persones grans en èpoques de fred

 

Arribats a aquest punt, volem donar-te alguns consells i recomanacions perquè puguis tenir en compte. Ja sigui en relació a la teva pròpia salut o de cara a familiars o coneguts. Prèn nota i posa’ls en pràctica!

Visita el teu metge/especialista amb major freqüència

Incrementa el nombre de revisions mèdiques per garantir el teu bon estat de salut.

Evita sortir al carrer en hores amb baixes temperatures

Queda’t a casa i no surtis a no ser que sigui totalment indispensable. 

Abriga't i utilitza tot allò que t'aporti un extra de protecció

Quan surtis de casa, porta roba d’abric i procura dur sempre una mascareta.

Tens més dubtes? Vols resoldre altres temes que no hem tractat en aquest article? No dubtis en contactar amb nosaltres. Estarem encantats d’ajudar-te. El nostre equip d’especialistes està preparat per donar resposte a totes les teves preguntes.

 

Notícies relacionades