La  Bexsero, una nova vacuna

És la vacuna antimeningoccócica B (MB), es una nova vacuna ( OCT 2015), de moment no finançada per el Servei públic de salut, que va dirigida contra la Malaltia invasiva ( meningitis, sèpsia) causada per el Meningococ B.

Aquesta es una malaltia molt greu, però per sort no massa freqüent, tot i així cada any a Espanya hi han entre 500 i 1000 casos, amb una mortalitat del 10% i amb seqüeles important ( sordesa, dèficit psíquic…) del 30%.

La vacuna esta recomanada a totes les edats però sobretot a menors de 5 anys ( el 70% d’aquestes meningitis afecten a aquest grup d’edat)

Es una bona vacuna de provada eficàcia, però amb el problema de que fins ara hi ha poc estoc, que es el que ha comportat un cert rebombori mediàtic ,  amb una certa por per part d’alguns pares. Queda clar que la MB es una malaltia molt greu, però no estem en epidèmia, ni hi han mes casos que fa uns anys, el que ha canviat es que ara hi ha una vacuna efectiva, que no hi era abans del 2015.

Les dosis a posar depèn de l’edat en que es comenci la vacunació:

  • Abans dels 7 mesos son 3 dosi i un record a l’any
  • Entre els 7-23 mesos 2 dosi i un record a l’any
  • A partir dels 2 anys 2 dosi

Es aconsellable posar la MB separada de qualsevol altre vacuna del calendari vacunal

S’ha de mantenir una bona conservació des de el moment que es compra:

  •   Mantenir l’embalatge íntegre fins que es posi la vacuna
  •   Mantenir la cadena del fred, de la nevera de la farmàcia a nevera de casa, sense que toqui a les parets de la nevera ni posar-la a la porta .Compar-la poc abans de posar-la i de una en una.

Notícies relacionades