L’educació nutricional: la base d’una vida saludable

A tots ens encanta veure’ns bé per dins i per fora. I en aquest sentit, l’alimentació juga un paper fonamental a l’hora d’aconseguir aquest objectiu. Tot i això, si decidim iniciar-nos en una dieta sense la supervisió d’un nutricionista, podem córrer diversos riscos.

Si fem recerca a Internet, de ben segur trobarem milers de dietes que prometen resultats increïbles en poc temps. Ara bé, la majoria d’aquestes propostes es basen en restringir alguns tipus d’aliments de forma agressiva. Com a conseqüència d’això, el més probable és que tinguem un dèficit de nutrients essencials pel bon funcionament del nostre organisme i, lògicament, un estat de salut més negatiu.

 

Per què posar-nos en mans d’un dietista?

 

Partim de la base que una dieta ha de ser un estil alimentari saludable que ens ha d’ajudar a controlar el nostre pes. Per això, és totalment necessari posar-nos en mans d’un dietista o nutricionista qualificat que ens pugui assessorar correctament per saber quins aliments i amb quina freqüència els hem de consumir.

En aquest sentit el nutricionista ens guiarà al llarg del procés informant-nos sobre el perquè de cada aliment. En altres paraules, ens endinsarem en l’educació nutricional per conèixer millor el funcionament del nostre propi organisme davant dels diferents refrigeris.

Ja per acabar, és cert que existeixen consells que podem aplicar de forma genèrica al conjunt de la població, com per exemple menjar més fruites i verdures, no ingerir tant de sucre, etc. Tot i això, el paper del nutricionista és més que fonamental, ja que es tracta d’un professional de l’alimentació que sap plantejar una solució a cada cas particular per assegurar que l’evolució de la dieta sigui sempre saludable.

 

Notícies relacionades