Ultrasons focalitzats d’alta intensitat

El HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound o ultrasons focalitzats d’alta intensitat) és una alternativa no invasiva aprovada per la FDA per al lífting de la cara, coll, sota el mentó, cella i escot i també a nivell corporal reduint el greix localitzat. Provoca la reestructuració de les molècules de col·lagen i elastina, basant-se en una emissió ultrasònica que actua com lupa sobre zones ja determinades, sense que afectin els teixits superficials.

Aquest sistema es basa en una tecnologia que es perfila actualment com una de les més eficients en aplicacions mèdic-estètics per al tensat cutani i el tractament no quirúrgic de la flacciditat facial mitjançant la focalització selectiva de l’energia ultrasònica. En aquest sentit, Ultra Lift HIFU és capaç de generar contracció immediata, neocolagénesis i elastogénesis a mig termini, alhora que permet incidir en tots els nivells: epidermis, dermis profunda i SMAS (Superficial Muscular Aponeurotic System), sent aquesta última estructura de vital importància en la arquitectura facial. La màxima profunditat d’aquesta tecnologia afavoreix en el temps el manteniment del teixit sense pèrdua d’elasticitat i fermesa.

Els resultats són evidents immediatament i s’aconsegueix el seu efecte màxim en les primeres 4 a 12 setmanes, aquesta dissenyat per a homes i dones que no desitgen sotmetre a un tractament amb cirurgia i evitar els riscos de cicatrius i anestèsia en quiròfan.

 

Temperatures i profunditat del tractament

Ultra Lift HIFU convergeix l’energia en profunditat de forma selectiva (de la mateixa manera que actua una lupa amb els raigs solars), preservant intactes les capes de la pell més superficials. És per això que aquesta tecnologia és extremadament segura; UltraLift HIFU es pot aplicar en qualsevol fototip sense risc de lesions a la pell, permetent el seu ús durant tot l’any.

Les temperatures assolides a nivells profunds per l’efecte mecànic i tèrmic del sistema HIFU poden arribar fins als 65-70 °, produint microlesions que augmentaran la capacitat de regeneració natural dels teixits. Aquestes temperatures superen els 45-50º que poden arribar als sistemes més profunds de radiofreqüència convencionals. De la mateixa manera, el sistema Ultra Lift HIFU és capaç d’arribar a una profunditat de fins a 13 mm, a diferència dels sistemes de radiofreqüència que arriben a la dermis profunda situada sobre els 3 mm.

Què esperar del tractament HIFU?

Abans del procediment és important saber que no requereix cap tipus de preparació prèvia. Durant el procediment, després de netejar la pell i identificar les àrees a tractar, s’aplica un gel d’ultrasò i es col·loca la peça de mà suaument sobre la pell. L’energia d’ultrasò focalitzat travessa la superfície de la pell i s’allibera a profunditats pre-programades en el teixit de sota per estimular el creixement de col·lagen.

Un cop finalitzat el procediment, es pot retornar inmediatament a les activitats de la vida quotidiana.

Notícies relacionades