Una de les parts més importants del cos de la dona

El sòl pelvià, tot i ser una de les parts més importants del cos femení, podríem afirmar que és el gran desconegut. Es tracta del conjunt de músculs i lligaments antigravitatoris que es troben a la base de la pelvis. Forma part del sistema core, és a dir, aquells músculs profunds que recobreixen el nostre tronc com l’abdomen o la musculatura lumbar.

Tenint en compte on està situat, la seva funció principal és la de mantenir subjectes i estables l’aparell digestiu, l’urinari i el reproductor. Per tant, el sòl pelvià també s’encarrega, entre altres coses, de controlar la continència urinària i rectal. I és aquí on comencen la majoria de problemes relacionats amb la pèrdua d’aquest tipus de deposicions i fluids.

Què passa quan es debilita?

El sòl pelvià pot debilitar-se amb el pas dels anys per diversos factors tan quotidians com caminar, asseure’s, carregar pes o al realitzar mals gestos. Per tant, qualsevol dona és susceptible en algun moment de la seva vida a trobar-se en una situació adversa d’aquest tipus.

Com bé hem comentat, un dels problemes més freqüents de la debilitació del sòl pelvià sol ser la incontinència urinària. Tot i això, en trobem d’altres com la caiguda dels òrgans intraabdominals, dolor lumbar o fins i tot disfuncions sexuals. En aquest sentit, és recomanable que en el moment que notem qualsevol d’aquests símptomes acudim a un especialista per tal que ens realitzi el diagnòstic corresponent.

A més a més, trobem també altres factors que el poden debilitar. L’embaràs, el part i el postpart, així com l’estrenyiment crònic solen ser casos comuns. Fins i tot les persones que realitzen activitats físiques d’alt impacte són propenses a patir-ho.

Hi ha solució?

Per suposat, el problema pot tractar-se i solucionar-se. La reparació del sòl pelvià passa per un conjunt d’exercicis específics de rehabilitació. La seva funció no és altra que recol·locar la musculatura perquè torni a exercir la seva funció sense problemes. Així mateix, l’objectiu és prevenir una nova debilitació tot fortificant la zona.

En definitiva, ens referim a una branca de la fisioteràpia que té com a objectiu reparar i tractar possibles disfuncions. Per tant, podem afirmar que es tracta d’un tractament tant de solventació com de prevenció. Entre aquestes tècniques destaquen la teràpia manual i miofascial, el massatge perineal, els exercicis de sòl pèlvic, la gimnàstica hipopressiva, tècniques comportamentals i el tractament mitjançant electroestimulació.

Recorda que si tens problemes amb el sòl pelvià, no dubtis en contactar-nos. T’informarem i assessorarem al llarg del procés de rehabilitació amb un tractament professional, proper i personalitzat adaptat a les teves necessitats.

Notícies relacionades