Cirugia vascular

Intervencions directes sobre artèries i venes.

La cirurgia vascular convencional utilitza intervencions directes sobre artèries i venes, a través d’incisions i mitjançant tècniques altament sofisticades (microcirurgia en molts casos) que permeten reparar artèries obstruïdes o dilatades o danyades per traumatismes o defectes congènits.

 

 

 

 

És l’especialitat mèdica que s’encarrega de l’estudi dels vasos del sistema circulatori (venes i artèries) i del sistema limfàtic; incloent l’anatomia dels vasos sanguinis (com artèries, venes, capil·lars) i la dels limfàtics, a més de les seves malalties. Està reconeguda l’especialitat medicoquirúrgica en Angiologia i Cirurgia Vascular, que s’ocupa del diagnòstic i tractament de les malalties dels vasos sanguinis (artèries i venes) i queden exclosos el cor i les artèries intracranials.

Sistema circulatorioa és l’estructura anatòmica composta pel sistema cardiovascular que condueix i fa circular la sang, i pel sistema limfàtic que condueix la limfa unidireccionalment cap al cor. En l’ésser humà, el sistema cardiovascular està format pel cor, els vasos sanguinis (artèries, venes i capil·lars) i la sang, el sistema limfàtic que està compost pels vasos limfàtics, els ganglis, els òrgans limfàtics (la melsa i el estafa), la medul·la òssia, els teixits limfàtics (com l’amígdala i les plaques de Peyer) i la limfa.
És l’estructura anatòmica que transporta la limfa unidireccionalmentcap al cor, i forma part de l’aparell circulatori. En l’ésser humà, està compost pels vasos limfàtics: capil·lars, col·lectors, troncs i conductes; els òrgans limfàtics olimfoides primaris (la medul·la òssia i l’estafa) i secundaris (els ganglis limfàtics, la melsa, els teixits limfàtics com ara l’amígdala faríngia o les plaques de Peyer i, en general, teixit limfoide associat a les mucoses) i la limfa.
La tècnica més coneguda és el bypss o pont, que consisteix a reemplaçar el vas sanguini danyat per un altre got sa del mateix pacient. Si es tracta d’una artèria de grans dimensions, com l’aorta, s’utilitza una artèria sintètica que la reemplaça. Aquestes tècniques ben aplicades restableixen la irrigació de l’o els òrgans afectats en forma duradora i amb molt baix risc associat.

 

La cirurgia venosa més freqüent i coneguda és la que permet tractar les dilatacions venoses superficials o varius i que consisteix bàsicament en l’eliminació de les venes malaltes. Altres tècniques que no resolen la causa de les varius que és la insuficiència venosa no eviten la reaparició d’elles.

 

Contacta’ns

Truca'ns

Correu electronic

La nostra direcció

Plaça del Progrés, 24 08224 Terrassa – (Barcelona)

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ús de Condicions