Donem resposta a les teves preguntes
El coronavirus ja és una realitat al continent europeu, i al nostre país. En pocs dies, el nombre de contagiats ha crescut a un ritme considerable, el que ha provocat que la societat es plantegi moltes preguntes. Cal recordar que el coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals. Tot i això, el nou tipus de coronavirus que s’ha estès recentment és una nova variació que també afecta als humans. Cal tenir en compte que aquest virus un un 80% dels casos només produeix lleus símptomes respiratoris.
L’objectiu d’aquest article és aclarir tots aquells dubtes que han aparegut en els últims dies. Així mateix, cal tenir present que el més important és informar-se a través de canals oficials. Al llarg de les properes setmanes trobarem per Internet i per xarxes socials molta informació de dubtosa veracitat. L’objectiu de la qual és crear pànic i atemoritzar a la societat. Nosaltres diem prou a les fake news. Volem que coneguis de primera mà quina és la prevenció real que cal fer del coronavirus.
Resolem els teus dubtes sobre la prevenció
Llegeix atentament i no perdis detall de les preguntes i respostes que presentem a continuació. Totes elles et seran d’utilitat a l’hora d’aprendre a prevenir el virus en el teu organisme i en el de les persones que t’envolten. Comencem!
Quina probabilitat hi ha de contraure el virus?
El coronavirus es transmet per contacte directe amb les secrecions respiratòries que es generen amb la tos o l’esternut d’una persona ja infectada. questes secrecions infectarien una altra persona si entressin en contacte amb el nas, els ulls o la boca. Com amb qualsevol altre grip, és important tapar-nos la boca en tossir amb un mocador o amb els colzes. També hem d’augmentar la freqüència a l’hora de rentar-nos les mans.
Quin és el millor protocol per protegir-me?
Com ja hem comentat, la major prevenció passa per una bona higiene. A continuació presentem els passos més importants que cal seguir:
- Cal rentar-nos les mans amb molta freqüència: al tornar del carrer, del transport públic, després d’estar en contacte amb altres persones, etc. Es recomana que el sabó tingui un percentatge d’alcohol d’entorn al 70% per tenir un major efecte desinfectant.
- Evitar el contacte amb persones que pateixin infeccions respiratòries agudes, ja que són més propenses a captar el virus.
- Intentar no compartir objectes personals i sense netejar degudament: coberts, tovallons, mocadors…
- Tapar-nos la boca i el nas sempre que tinguem ganes d’estornudar o de tossir. És preferible fer-ho amb un mocador o amb el colze, i rentar-nos les mans el més aviat possible.
Recorda que pel moment no és necessari prendre precaucions amb els aliments o amb els animals dins l’Estat Espanyol.
Formo part dels grups de risc?
Els grups de major risc són les persones d’edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d’immunitat. Per tant, si no formes part d’aquests grups no has de patir ja que el coronavirus t’afectaria de la mateixa manera que ho faria la grip.
Necessites més informació? Fes un cop d’ull a Canal Salut (font d’aquest article) o truca al 061 Salut Respon. Així mateix, evita anar a urgències si abans no has realitzat aquests dos passos. En aquests casos, és important no saturar el sistema sanitari.
Notícies relacionades
Aquest Nadal aprèn sobre nutrició!
Et donem els consells que necessites per gaudir d’aquestes festes de Nadal seguint unes bones pautes d’alimentació.
Les baixes temperatures i dolor articular
El fred és un factor de risc per a la salut. Volem explicar-te quins són els seus efectes en el dolor articular.
Així afecta el fred a les persones grans
T’expliquem perquè el fred afecta més a les persones grans i quines mesures de prevenció cal prendre durant els mesos més freds.