La salut també és cosa de l’edat

Després de les vacances, hem tornat a la rutina i és hora de començar a plantejar-se que ha arribat el moment de tornar a centrar-nos en la nostra salut. Sempre diem que la tardor és un bon moment per fer-ho. Tot just havent tornat de l’estiu i recuperant el ritme del dia a dia, es converteix en l’època perfecte per realitzar una revisió mèdica rutinaria. Recorda que sempre és necessari saber quin és el nostre estat de salut en cada moment. Una revisió a temps pot servir com una bona eina de prevenció de cara a futurs aconteixements. És per això que des de la Policlínica Treton t’animem a demanar cita. Recorda que estaràs acompanyat d’un equip de professionals i experts que t’assessoraran des del primer minut. Recorda que la salut també és cosa de l’edat, i és fonamental que coneguis de primera mà quins són els elements més importants a revisar en cada moment.

Cada franja té les seves característiques

Tal i com venim explicant en les anteriors línies, cada franja d’edat té les seves pròpies característiques. I això que significa? Doncs que en cada moment vital hem de prestar més atenció a segons quins aspectes de la nostra salut, que estan directament condicionats pel nostre moment vital. És per això que hem preparat la següent taula per mostrar-te alguns dels elements més destacats que hem de considerar en cada franja d’edat. Tot i això, cal tenir en compte que aquests paràmetres son genèrics i poden variar en funció de cada persona.

 

Taula de les franjes d’edat

Infantesa
  • Durant l’infantesa fem principal èmfasi et detectar possibles problemes de desenvolupament o defectes sensorials.
  • Es realitzen exploracions físiques completes, a més a més d’administrar les diverses vacunes corresponents en cada edat.
  • També s’observa l’estat bucodental del pacient i comencen a plantejar-se hàbits saludables (alimentació, hores de descans, activitat física) per ajudar a un correcte desenvolupament de l’infant.
Adolescència i 20 anys
  • En aquesta etapa és important realitzar revisions amb l’especialista de salut sexual. Es tracta d’una etapa de canvis en la que les revisions dels aparells reproductors prenen especial protagonisme.
  • També haurem de completar el calendari de vacunació y realitzar revisions anuals generals per garantir el correcte estat del nostre organisme.
Entre els 30 i els 40 anys
  • Quan ens endinsem en aquesta etapa és imprescindible començar a centrar-nos més en la salut cardiovascular. Riscos com el colesterol o l’hipertensió es veuen incrementats en aquest moment vital i cal prestar especial atenció.
  • També és important començar a prevenir i a treballar sobre la diabetis. Especialment si tenim antecedents familiars.
Als 50 anys
  • El càncer és el principal enemic d’aquesta franja d’edat. En en cas dels homes es recomana una revisió urològica anual, mentre que les dones haurien de realitzar-se una mamografia cada dos anys.
  • També haurem de començar a revisar els ossos i el sistema inmunològic.
A partir dels 60
  • És probable que a partir d’aquesta edat les revisions siguin més freqüents tenint en compte que el nostre organisme ja no tindrà la mateixa resistència i fortalesa que en les anteriors etapes. Haurem de prestar especial atenció als problemes de visió i d’audició.

Notícies relacionades