La salut mental, el més important
Les mesures de confinament aplicades pels goberns i institucions sanitàries han estat fonamentals per controlar l’actual pandèmia. Tant el confinament de març com les posteriors restriccions han tingut com a objectiu reduir el nombre de contagis i mantenir la situació sanitària estable. No obstant, aquest context d’inestabilitat mai abans vist ens ha passat factura a tots nosaltres d’una forma o altra. Totes aquestes mesures han tingut un efecte psicològic en tot nosaltres, en major o menor mesura.
Els casos d’ansietat i d’estrès al nostre país han augmentat considerablement en els últims mesos. Així ho han advertit diverses institucions especialitzades en la salut mental. I lluny d’haver acabat, aquests efectes psicològics encara s’estan detectant en un gran nombre de persones que venen arrossegant-los des del passat mes de març. La nova realitat marcada per la pandèmia (teletreball, l’atur, menys relacions socials, confinaments perimetrals, restriccions) són un repte que hem de treballar a nivell mental.
Algunes recomanacions a tenir en compte
Des de la Policlínica Treton volem donar-te alguns consells que podràs tenir en compte a l’hora de gestionar les teves emocions. Prèn nota de cada un d’ells i possa’ls en pràctica el més aviat possible.
Ajuda professional
Alimentació saludable
Activitat física
Socialització controlada
El primer pas que volem que segueixis davant de qualsevol símptoma d’ansietat, estrès o més nervis dels habituals és el de recòrrer a professionals del sector de la salut mental. L’atenció professional serà el primer pas per establir un diagnòstic de les causes que provoquen aquests símptomes. L’atenció psicològica serà fonamental per a poder treballar el problema de fons i poder establir dinàmiques d’aprenentatge tant de forma autònoma com conjuntament amb professionals. Recorda que la salut mental és el més important. I volem que tinguis clar que mai has de tenir por de parlar amb professionals que podràn ajudar-te i assessorar-te.
No has de tenir por de parlar amb professionals de la salut mental.
En segon lloc, et recomanem que apostis pels hábits saludables. Una bona alimentació com la pràctica freqüent d’activitat física t’ajudaran a millorar notablement el teu estat anímic. Aposta per una vida saludable dins de les teves possibilitats en cada moment concret del teu dia a dia. Així mateix, també volem animar-te a que no deixis de relacionar-te. No t’autoconfinis en els teus pensaments. Socialitza dins de les possibilitats que et permetin les restriccions i sempre complint les normes d’higiene i distanciament. El contacte social és imprescindible ja sigui de forma presencial o a través de xarxes socials.
Notícies relacionades
Aquest Nadal aprèn sobre nutrició!
Et donem els consells que necessites per gaudir d’aquestes festes de Nadal seguint unes bones pautes d’alimentació.
Les baixes temperatures i dolor articular
El fred és un factor de risc per a la salut. Volem explicar-te quins són els seus efectes en el dolor articular.
Així afecta el fred a les persones grans
T’expliquem perquè el fred afecta més a les persones grans i quines mesures de prevenció cal prendre durant els mesos més freds.