alergies i intolerancies treton

 

Un gran increment dels casos

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries van en augment. Segons la FSA (Fundación de Seguridad Alimentaria y Prevención de Alergias) l’increment més accentuat està en nens i joves. On s’ha detectat un increment 7 vegades superior en el nombre d’ingressos hospitalaris per reaccions al·lèrgiques greus. Unes dades que corresponen a les xifres registrades en els 10 últims anys.

Pel que fa a la intolerància d’aliments, el nombre d’afectats també creix. El motiu d’aquestes intoleràncies normalment es caracteritza per un dèficit enzimatic. Col·loquialment, podem explicar-ho amb l’exemple d’unes “tisores” que aquestes persones tenen al seu interior i que tallen certes parts dels aliments impedint que es metabolitzin. Això causa diversos símptomes i molèsties digestives com nàusees, dolor abdominal, diarrea, etc.

No és igual de greu una al·lèrgia que una intolerància

Cal destacar que no és igual de greu una al·lèrgia que una intolerància. I tampoc es tracten de la mateixa manera ni el pla d’actuació a nivell alimentari és el mateix. En el cas de les al·lèrgies, la recomanació és evitar completament l’aliment al·lèrgent causant de la simptomatologia. Per altra banda, en una intolerància es pot consumir aquest aliment però en la quantitat tolerada. És a dir, sense arribar al mínim que ens pugui produir qualsevol tipus de reacció (aquest no és el cas de la celiaquia i el gluten).

 

Tens molèsties digestives?

El més important quan es pateixen molèsties digestives és visitar a un especialista. S’encarregarà de fer-te una valoració inicial per poder recomenar-te realitzar les proves de diagnòstic de validesa científica. Un cop disposis dels resultats el més recomenable és visitar la consulta d’un dietista-nutricionista especialitzat. És aquí on ens encarreguem d’adaptar la teva alimentació al teu diagnòstic i al teu dia a dia. Coneixem els teus hàbits, horaris, preferències, costums familiars… I ens adaptem a cada una de les teves necessitats. En definitiva, fem un treball global per millorar la teva alimentació en tots els aspectes i que arribis a un major nivell de benestar.

Volem recordar-te que a la Policlínica Treton disposem d’un servei de dietètica i nutrició i estarem encantats d’assessorar-te davant de qualsevol dubte. Per això, volem animar-te a que ens visitis si creus que pots estar davant d’una situació similar a les descrites en aquest article. Estem aquí per ajudar-te i supervisar la teva salut i la dels teus i tenim un gran equip de professionals a la teva disposició. Així doncs, i sempre que ho necessitis, et rebrem a les nostres instal·lacions. 

Notícies relacionades