Tractament per a les malalties de l’aparell circulatori

La cirurgia vascular convencional es basa en intervencions directes sobre artèries i venes, mitjançant incisions i tècniques professionals. L’objectiu és reparar aquestes artèries obstruïdes, dilatades o danyades a causa de traumatismes o defectes congènits.

Les artèries transporten la sang des del cor als òrgans vitals i extremitats, i les venes la tornen a portar al cor. És per això que el cirurgià vascular ha d’estar altament qualificat, ja que la seva tasca es basa exclusivament en la cura de desordres del sistema circulatori, artèries i venes incloses.

La tècnica més coneguda

La tècnica més coneguda dins de la cirurgia vascular és el bypass o pont, que consisteix a reemplaçar el vas sanguini malmès per un altre vas sa del mateix pacient. Si es tracta d’una artèria de grans dimensions, com l’aorta, s’utilitza una artèria sintètica que la reemplaça. Aquestes tècniques ben aplicades restableixen la irrigació de l’o els òrgans afectats en forma duradora i amb molt baix risc associat.

Per altra banda, cirurgia venosa més freqüent i coneguda és la que permet tractar les dilatacions venoses superficials o varius i que consisteix bàsicament en l’eliminació de les venes malaltes. Altres tècniques que no resolen la causa de les varius que és la insuficiència venosa no eviten la reaparició d’elles.

Notícies relacionades