Les nostres especialitats

Traumatologia especialitat

Estudi de les lesions de l’aparell locomotor.

L’especialitat és medicoquirúrgica, i els metges que la practiquen es diuen traumatòlegs o cirurgians ortopèdics, el seu àmbit s’estén més enllà del camp de les lesions traumàtiques; abasta l’estudi de les malalties congènites o adquirides que afecten l’aparell locomotor, especialment d’aquelles que precisen tractament amb cirurgia, pròtesis o ortesis. No obstant això no totes les malalties de l’aparell locomotor entren dins el camp de la traumatologia, ja que gran part dels problemes de salut que afecten les articulacions s’inclouen en l’àmbit de la reumatologia o la rehabilitació que són altres especialitat mèdiques diferents. Algunes de les malalties de les que s’ocupa la traumatologia són les fractures i luxacions dels ossos, les lesions de lligaments, tendons i músculs, també els tumors ossis i nombroses afeccions de la columna vertebral com l’hèrnia discal i la escoliosis.
Els tractaments conservadors es basen en reduccions incruentes, embenats tous (compressius, tapings,…), col·locació de fèrules i embenats de guix, traccions toves o esquelètiques.
Impliquen una acció sobre situacions de major gravetat o que requereixin cirurgia com a únic mitjà de solució. Per a això s’empren: la reducció oberta, agulles de Kirschner i Steinmann, plaques i cargols d’osteosíntesi, dispositius clau-placa i cargol-placa, claus intramedul·lars (Küntscher, Gross-Kempf, Ender, Russ), fixadors externs (Hoffman, Ilizarov , monolaterales), empelt ossi, ciments ossis i pròtesis per a reemplaçaments articulars.

Contacta’ns

Truca'ns

Correu electronic

La nostra direcció

Plaça del Progrés, 24 08224 Terrassa – (Barcelona)

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ús de Condicions