Psiquiatria clínica

Prevenir transtorns mentals.

La psiquiatria o siquiatría (del grec psiqué, ànima, i iatréia, curació) és la branca de la medicina dedicada a l’estudi dels trastorns mentals amb l’objectiu de prevenir, avaluar, diagnosticar, tractar i rehabilitar a les persones amb trastorns mentals i assegurar l’autonomia i l’adaptació de l’individu a les condicions de la seva existencia.
Els tractaments psiquiàtrics solen dividir-se en dos tipus: biològics i psicoterapèutics.

Els biològics són aquells que actuen a nivell bioquímic en el cervell del pacient, com és el cas dels medicaments. Els fàrmacs psicotròpics són el tractament biològic més comú utilitzat en l’actualitat.
Els psicoterapèutics són aquells que es valen de tècniques com la psicoteràpia per millorar la condició del pacient. No obstant això, la psicoteràpia és una aplicació de la psicologia (en particular de l’àrea de la psicologia clínica), útil en el tractament de trastorns de salut mental. Alguns psiquiatres, després de la seva postgrau, decideixen especialitzar-se en una o més corrents terapèutiques: les teràpies cognitiu-conductuals, la teràpia sistèmica, la teràpia psicodinàmica o psicoanalítica, la psicologia humanista, la teràpia Gestalt. No obstant això, les universitats i centres de preparació de postgrau han anat reconeixent paulatinament la necessitat d’un estudi disciplinat de la psicoteràpia durant els anys de formació regular com a part de l’entrenament regular del psiquiatre.

Contacta’ns

Truca'ns

Correu electronic

La nostra direcció

Plaça del Progrés, 24 08224 Terrassa – (Barcelona)

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ús de Condicions