Neurologia clínica

Transtorn del sistema nerviós.

Específicament s’ocupa de la prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació de totes les malalties que involucren al sistema nerviós central, sistema nerviós perifèric i el sistema nerviós autònom. Existeixen gran nombre de malalties neurològiques, les quals poden afectar el sistema nerviós central (cervell i espina dorsal), el sistema nerviós perifèric, o el sistema nerviós autònom.
Una malaltia neurològica o trastorn neurològic és qualsevol trastorn del cos del sistema nerviós. Les anomalia estructurals, bioquímiques o elèctriques al cervell, la medul·la espinal o altres nervis poden donar lloc a una sèrie de símptomes. Exemples dels símptomes inclouen paràlisi, debilitat muscular, falta de coordinació, pèrdua de sensibilitat, convulsions, confusió, dolor i nivells alterats de consciència. Hi ha molts trastorns neurològics reconeguts, algunes relativament comuns, però també altres més infreqüents. Poden ser avaluats per l’examen neurològic i estudiats i tractats dins de l’especialitat mèdica de neurologia.
Les intervencions per als trastorns neurològics inclouen mesures preventives, canvis d’estil de vida, fisioteràpia o una altra teràpia, neurorehabilitació, maneig del dolor, la medicació o operacions realitzades pels neurocirurgians. L’Organització Mundial de la Salut va estimar en 2006 que els trastorns neurològics i les seves seqüeles (conseqüències directes) afecta uns mil milions de persones a tot el món i va identificar les desigualtats en salut i estigma social / discriminació com els principals factors que contribueixen a la discapacitat associada i sofriment.
Les malalties mentals abasten una àmplia varietat de trastorns, cadascun d’ells amb característiques diferents. En línies generals, es manifesten com alteracions en els processos del raonament, el comportament, la facultat de reconèixer la realitat, les emocions o les relacions amb els altres, considerades com anormals pel que fa al grup social de referència del qual prové l’individu. No tenen una única causa, sinó que són el resultat d’una complexa interacció entre factors biològics, socials i psicològics, i amb freqüència és possible identificar i tractar una causa orgànica subjacent.

Contacta’ns

Truca'ns

Correu electronic

La nostra direcció

Plaça del Progrés, 24 08224 Terrassa – (Barcelona)

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ús de Condicions