Les nostres especialitats

Patiologies cardiologia

Malalties associades al cor.

La ciència dels mecanismes, funcions, i acompliment, de les activitats elèctriques de les regions específiques del cor. Aquest terme és generalment usat en descriure estudis de tals fenòmens per mitjà de gravació (intracardíaca) invasiva de l’activitat espontània així com de respostes cardíaques a l’estimulació elèctrica programada. Aquests estudis són realitzats per avaluar arítmies complexes, aclarir símptomes, avaluar electrocardiogrames anormals, avaluar el risc de desenvolupar arítmies en el futur, i el tractament designat. Aquests procediments inclouen cada vegada més, mètodes terapèutics (típicament ablació amb radiofreqüència), en addició a procediments de diagnòstic i prognosi. Altres modalitats terapèutiques emprades en aquest camp inclouen la teràpia de drogues antiarítmiques i la implantació de marcapassos i de desfibril·ladors cardioversors implantables.
També coneguda com ultrasò cardíac o ecocardiograma, és una tecnologia sanitària que fa servir tècniques estàndards d’ultrasò (ecografia) per produir imatges en llesques de dues dimensions del cor. A més, els últims sistemes d’ultrasò ara empren imatges en temps real en 3D. Des dels seus inicis, s’han anat millorant les tècniques d’imatge; les maneres A i B (unidimensionals) es van perfeccionar a la manera M. Aquest, encara usat amb freqüència, representa a la pantalla un únic feix de la manera 2D i es fa servir de manera complementària a aquest, permetent explorar estructures concretes amb més precisió. Actualment, la manera més utilitzat és el 2D que ens permet obtenir imatges en temps real i en dues dimensions (talls plans del cor, en diferents eixos). A més, es pot complementar amb altres tècniques com el Doppler tissular o contrastos. Recentment, s’està estenent l’ús de la ecocardiografia en 3D.
Els Programes de Rehabilitació Cardíaca (PRHC) són un conjunt d’activitats trans-diciplinarias que té per objecte oferir assistència mèdica i per-mèdica al pacient amb cardiopatia, especialment després d’haver sobreviscut a una crisi cardiovascular (infart de miocardi, angioplastia, cirurgia cardíaca, etc.).

Contacta’ns

Truca'ns

Correu electronic

La nostra direcció

Plaça del Progrés, 24 08224 Terrassa – (Barcelona)

Posa’t en contacte amb nosaltres

Ús de Condicions