estudi biomecanic

 

Enfocat a la prevenció de lesions o diagnòstic i tractament de les mateixes

Un estudi biomecànic de la marxa/carrera consisteix en una valoració estructural i funcional del peu i altres parts del cos com el genoll, la cadera, l’esquena, etc. L’objectiu d’aquest estudi és la prevenció i el tractament de diverses patologies que es manifesten en les extremitats inferiors i en la part superior del cos. Per posar alguns exemples, quan parlem de patologies ens referim a fascitis plantar, metatarsàlgies, condropaties, esquinços de repetició, tendinopaties i basculacions pèlviques, entre moltes altres.

En aquest sentit, l’estudi biomecànic també ens serveix per l’avaluació pre i pots tractament de diverses patologies. És a dir, sol ser un bon recurs per valorar els resultats després de la realització d’una cirurgia o d’un procés de rehabilitació. Sigui com sigui, ja coneixes quins són els beneficis que podem extreure d’un estudi biomecànic de la marxa. No obstant, volem que coneguis també quins són els punts o elements que valorarem a l’hora de realitzar un estudi d’aquestes característiques. T’ho expliquem!

 

Quins punts són els que avaluem?

A continuació t’expliquem de forma detallada quins són els elements que avaluem amb precisió a l’hora de realitzar els estudis biomecànics. D’aquesta manera podràs fer-te una idea més clara de les dimensions d’aquests tipus de processos. 

Exploració en bipedestació

Explorarem la postura corporal del pacient i realitzarem tests biomecànics que ens donen informació de rangs articulars, tonicitat muscular i posició dels membres inferiors en l’espai.

Exploració en llitera

Ens permet conèixer els rangs articulars i musculars del cos sense estar sotmès a forces.

Estudi de la petjada plantar en estàtic utilitzant plataforma de pressions

Valorarem el pacient en posició estàtica (de peu) avaluant les pressions que rep el peu, el centre de gravetat, i altres variables.

Estudi de la petjada plantar en dinàmica mitjançant plataforma de pressions

Valorarem el peu en moviment obtenint valors com les pressions que rep el peu en totes les fases de la marxa.

Anàlisi de la cinemàtica de la marxa mitjançant la filmació de vídeo d'alta velocitat

Es centra en la filmació de la marxa del pacient en vídeo d’alta velocitat per així poder analitzar detalls que s’escapen de la vista humana però que resulten de gran importància en el diagnòstic. Anàlisi de diferents rangs articulars corporals en totes les fases de la marxa. 

Informe

Realització d’un informe detallat amb tots els paràmetres i resultats valorats en l’estudi.

Tractament

El tractament serà individualitzat per a cada pacient segons els paràmetres observats en l’estudi. Valorarem la necessitat de prescriure suports plantars, exercicis de potenciació, estiraments de diferents grups musculars, entre d’altres. 

=

Si vols saber-ne més sobre aquest tractament i d’altres, no dubtis en contactar amb nosaltres. Estarem encantats d’assessorar-te i proporcionar-te tota la informació que necessites. El nostre equip de professionals estudiarà i treballarà el teu cas de forma personalitzada i sempre adaptant-nos a les teves necessitats. 

Notícies relacionades