onades de calor

Aquests episodis de temperatures extremes tenen conseqüències sobre la nostra salut.

L’estiu ja ha arribat i un any més la previsió apunta a que ens visitaran diverses onades de calor al llarg dels propers mesos. En efecte directe del canvi climàtic que té connotacions directes en la nostra salut. És per això, que en aquest article volem alertar-te dels principals riscos que generen les altes temperatures i l’exposició prolongada al sol sobre el nostre organisme. Volem que prenguis nota del que et comentarem seguidament ja que pot servir-te de gran ajuda de cara a les setmanes que tenim pel davant. ¡Comencem!

 

 

La nostra pell, en perill

El primer que cal remarcar és probablement el que més repetim els especialistes durant els mesos amb major presència de sol. És imprescindible l’ús de protecció solar. La nostra pell és l’òrgan més gran del nostre cos. I també un dels que pateix més davant l’exposició al sol. La importancia d’utilitzar cremes i protectors solars és fonamental per evitar, no només cremades, sinó també futures malalties de la pell. 

La deshidratació, un risc

L’exposició constant al sol, o simplement les altes temperatures, esgoten les reserves de líquids del nostre organisme. El pitjor de tot, és que en moltes ocasions no ens adonem d’aquesta falta d’hidratació. Per això, el millor que podem fer és hidratar-nos de forma constant. Opta per les begudes sense sucre i sense alcohol, ja que aquests dos elements fomenten la deshidratació. El teu millor aliat, com sempre, serà l’aigua. 

Els cops de calor

 

Un dels factors més freqüents que deriven en cop de calor és la insol·lació. És a dir, l’exposició constant i prolongada al sol. Els cops de calor són realment greus ja que afecten principalment al cap provocant nàusees, marejos, mal de cap, somnolència i fins i tot convulcions musculars. A més a més, els cops de calor solen anar acompanyats de cremades solars, amb els efectes nocius que també generen per la nostra dermis. 

 

Si vols resoldre qualsevol dubte o informar-te sobre els serveis de la nostra clínica, no dubtis en contactar amb nosaltres. Estarem encantats de donar resposta a les teves necessitats.

Notícies relacionades